Ngai Tahu Property’s Tower Junction invests $8.5m new look

|

Inside Franchise Business: Ngai Tahu Property’s Tower JunctionOne of New Zealand’s largest open-air shopping centres has undergone a $8.5m facelift and now includes a dedicated food and beverage space.

The redesign of Ngai Tahu Property’s Tower Junction in Addington has increased the large format retail area, and made better used of expansive parking lots and underutilised spaces.

The award-winning international architecture firm Buchan completed the project. Associate Gavin Gillson, said “We referred to this project as the ‘ambience upgrade’ and we aimed to bring a fresh, modern style to the centre.

“The larger new building in the centre of Tower Junction was designed to be flexible – providing a number of options for smaller or larger tenants to join the already-successful retailers, or for existing tenants to expand.

“The height and mass of the buildings have been designed to reflect the existing style of architecture whilst adding an element of modern design and materiality.

“The other new building houses food and beverage outlets to appeal to the lunchtime trade from surrounding business parks. The smaller scale design reflects a softer material pallet, using timber and vibrant colours, with extensive landscaping to further enhance the dining experience.”

Gillson said aluminium screens were added to the iconic towers of the existing buildings, providing a simple solution to give Tower Junction an updated flavour without compromising the existing, welcoming feel.

“We used aluminium screens, timber, and façade details to provide visual interest and with a fresh colour pallet throughout it pulled the complex together, creating one cohesive vision,” he said.

My shortlist (0 item)
    Back to Top